Super-actie!

Bezetting: 4/6 dames, 3/5 heren – avondvullend – 3 bedrijven.

Korte Inhoud:

Dit stuk is de avondvullende versie van de twee-akter Super!  Op verzoek verlengt tot drie bedrijven wat het stuk
uiteindelijk alleen maar beter heeft gemaakt…


Door de prijzenoorlog die in de supermarkten woedt, zijn de winstmarges zo klein dat omzetverhoging noodzakelijk is. Daarom is er een competitie tussen de filialen van een supermarktketen georganiseerd. De plaatselijke supermarkt, waar Marcel bedrijfsleider is, zit in de finale. Er wordt gekeken wie deze week de meeste omzetstijging kan verwezenlijken. Maar Marcel heeft geen tijd, hij is druk met zijn aandelen en daarom neemt Paulien de touwtjes in handen. Van Albert, de groenteman, kan ze wel hulp verwachten, maar niet te veel. Hij wil namelijk maar één ding: met pensioen. Ook Marja loopt niet over van enthousiasme. Maar toch… er valt een heel maandloon te verdienen en wie zou dat mis willen lopen? Onder toeziend oog van competitieleider Piet worden er verschillende aanbiedingen verzonnen en wordt Agaath Mulder als extra publiekstrekker aangetrokken. Maar al snel blijkt dat iemand de zaak aan het saboteren is. Daarom wordt Fred, een monteur, ingeschakeld. Maar ook hij kan niet voorkomen dan Patricia, een medewerkster van de Keuringsdienst van Waren, tijdens een controle op zaken stuit die niet door de beugel kunnen. Daarnaast wordt ook Adelheit Storms slachtoffer van de chaos en komt haar recht halen. Al met al wordt een woelige week…

Bezetting:

Marcel de Boer – Bedrijfsleider
Paulien Nollen – Hoofdcaissière
Marja Nuyten – Hoofd afdeling vleeswaren
Albert Jonkers – Hoofd afdeling groente en fruit
Piet van Driel* – Competitieleider supermarktactie
Adelheit Storms – Klant
Agaath Mulder – Beginnend zangeres
Fred Munsterhuis – Monteur
Patricia Wolbers** – Medewerkster Keuringsdienst van Waren
 
 * Deze rol kan ook door een vrouw worden gespeeld. Zij kan dan Pien heten.
** Deze rol kan ook door een man worden gespeeld. Hij kan dan Patrick heten.

Decor:

Het stuk speelt zich af in de kantine van een supermarkt.
Links en rechts zit een deur. De linkerdeur gaat naar kantoor. De rechter naar de winkel/magazijn.

Er staan stoelen en tafels. Verder is het aangekleed met affiches e.d.  Er staat een koffiezetapparaat/automaat en er hangt een spiegel.
Er liggen ook wat blanco schapkaarten (leeg klein formaat reclameblad met alleen het logo van de supermarkt) en blanco raambiljetten (groot formaat reclameblad met alleen het logo van de supermarkt) met een stift.

In een hoek staat een afvalbak.