Midlifecrisis en andere Non-sens

Bezetting: 5-8 dames, 3-6 heren – avondvullend – 3 bedrijven.

Korte Inhoud:

Sjors gaat samen met vriend Simon de kinderspullen op de garagezolder opruimen en verkopen. Want daar moet, vindt hij, een prachtige biljartkamer verschijnen. Hij is alleen ‘vergeten’ het aan zijn vrouw Els te vertellen!
Gelukkig voor hem heeft zij niets in de gaten omdat ze druk is met haar zus Iris die, zéér tegen de zin van Sjors, tijdelijk bij hun inwoont. Als zuster Simonetti en zuster Richardi, twee nonnen met autopech, komen vragen of ze even mogen bellen is er nog niets aan de hand. Ook nog niet na de komst van Ursula, de psychologe van Iris.
Maar als blijkt dat iedereen de komst van Ben, de monteur van het alarm, over het hoofd heeft gezien is de verwarring en chaos meteen compleet. Huishoudster Ans en tuinman Jacob zetten hun beste beentje nog wel voor om alles op te lossen maar tevergeefs. De hulp van de politie, in de persoon van de goedlachse agente Jeanet, wordt ingeroepen en zij bepaalt dat iedereen moet blijven.
Het wordt een hectisch dagje, zeker voor Sjors die helemaal niet blij is met zoveel volk over de vloer. En dat wordt alleen nog maar erger als zijn vrouw ook nog eens gróót nieuws heeft….

Bezetting:

Sjors Hamers – Zakenman
Els Hamers-Timmer – Zijn vrouw
Simon Verdonk – Vriend van Sjors
Ans Wolters – Huishoudster
Jacob Brink – Tuinman
Iris Timmer – Zus van Els
Ursula Karsten* – Psychologe
Saskia alias Zuster Simonetti – Non
Connie alias Zuster Richardi – Non
Jeanet Poelstra* – Agente
Ben Grim* – Alarmtechneut

De met een * aangemerkte personages kunnen zowel door een man als vrouw worden gespeeld. Het stuk is nu geschreven voor 7 dames en 4 heren maar door deze wisselingen van personages en kleine aanpassing (zoals de naam) kan de bezetting variëren van 5 tot 8 dames en 3 tot 6 heren.

Decor:

Het stuk speelt zich af in de zitkamer/salon van een grote villa.
Rechts zit een deur naar de keuken en tuin. Links zit de deur naar de slaapkamers, kantoor en andere vertrekken. In de achterwand zit een groot raam, wat laag, zodat er doorheen gestapt kan worden. Er staan enkele clubjes/stoelen/bank met een tafel. Eventueel ook nog een hoger (bistro)tafeltje met stoelen. Het geheel is modern aangekleed