Geesten, Chaos en Cholesterol

Bezetting: 6 dames, 3 heren – avondvullend – 3 bedrijven.

Korte Inhoud:

Annet, de dochter van Bertus en Lien, duikt na een jaar afwezigheid plotseling weer op. En nog wel met haar welgestelde man Roderick.  Ze wordt vooral door zus Karin met gemengde gevoelens ontvangen. Temeer omdat er ’toevallig’ tegelijk met haar terugkomst onverklaarbare zaken gebeuren. Spookt het op “de Korenhorst”? De paranormaal begaafde buurvrouw Swanhilde kan zo snel ook geen verklaring geven. Zelfs niet met hulp van de derde dochter Heleen. Als Karin samen met klusjesman Bart het probleem ‘boven water’ lijkt te hebben, loopt het toch nog weer anders dan verwacht en is meteen iedereen het spoor bijster. Zo lijkt het…  Aan Bertus gaat dit allemaal voorbij want hij heeft zo zijn eigen ‘grote’ problemen. Hij moet plotseling op dieet! Samen met ‘Personal Coach’ Margreet, en onder streng toeziend oog van Lien, moet hij proberen zijn cholesterol te verlagen. Of dat lukt…?

Bezetting:

Bertus Zwinkels – Gepensioneerde herenboer.
Lien Zwinkels – Zijn vrouw
Annet Zwinkels – Dochter
Roderick van Randwijck – Man van Annet
Heleen Zwinkels – Dochter
Karin Zwinkels – Dochter
Swanhilde Bovenhuis – Buurvrouw
Bart Flink – Klusjesman
Margreet Slag – Personal Coach

Decor:

Het stuk speelt zich af in de keuken of huiskamer van een oude (woon)boerderij.
Er is liefst een hoog en laag zitgedeelte (bijvoorbeeld  rechts een tweezitbank + grote stoel + tafeltje en links een tafeltje + stoelen).
Aan de achterwand hangt een schilderij. Er zijn twee deuren. Rechts gaat naar de keuken en achteringang, links naar de voordeur, gang en andere vertrekken.
In de achterwand zit een raam. Er staat een kastje met lade en een radio/cd speler en een lamp. Ook zit er zowel links als rechts van het kastje een stopcontact.